Gebruiksgemak

HYboek stelt gebruiksgemak en betaalbaarheid voorop en wordt aangeboden op basis van ‘Lees maar raak’-abonnementen.

De grootte van het abonnement kan aangepast worden aan het aantal kinderen waarvoor je HYboek wilt gaan gebruiken. Ze gelden voor een volledig schooljaar, maar de prijs wordt per kwartaal automatisch aangepast aan de resterende looptijd.

Het beheer is simpel. Elke leerkracht heeft een dashboard waarmee de lezerspassen simpel te koppelen zijn aan een kind of toe te wijzen aan een ander kind. Ook kun je met dit dashboard de boekenplankjes van elk kind (zo nodig) beheren en zien welk boek en/of hoelang het gelezen heeft.

Het inloggen door het kind wordt extra simpel doordat het kind een echt lezerspasje mee kan krijgen met de inloggegevens. Elk kind heeft zijn eigen boekenplankje en kan deze(eventueel) zelf beheren.

De leerkracht kan eenvoudig nieuwe lezerspassen aanmaken en/of lezerspasjes toewijzen aan een ander kind. Via een dashboard kan de leerkracht het leesgedrag monitoren. Alle gegevens worden automatisch opgeslagen en bewaard.

De audio kan uitgeschakeld worden. Een leeslineaal kan dan gebruikt worden en lastige woorden kunnen aangeklikt en apart beluisterd worden.

Er is de mogelijkheid om de gehele tekst te vergroten.

De leessnelheid kan binnen bepaalde marges aangepast worden.